Sir Patric

Sir Patric & Flipper

Sir Patric & Flipper

Motto
Nihil impossible est–Ingenting är omöjligt
Favoritvapen
Svärd och brytlans


Sir Patric tillhör The Soverigne order of Saint John of Jerusalem och är dubbad till riddare på riktigt. Ordern kallas i dagligt tal för Johanniterordern och har sitt huvudsäte på Malta. Sir Patric är den av våra riddare som har hållit på längst med tornerspel samt en av de som varit drivande i utvecklingen av nutida svenska tornerspel. Han är även Nordic Knights grundare och ledare.

Man vet aldrig vad som händer då Sir Patric rider. Han är vår kanske mest galna riddare, men trots denna galenhet är han oerhört ridderlig. Han rider gärna för handikappade barn och försöker göra det lilla extra för dem. Det beror på att han själv är handikappad. Han saknar höger ben sen födseln, men har inte låtit detta hindra honom i galna upptåg. Därav hans motto.

Sir Patrics häst heter Flipper, en arab/nordsvensk född 1995 och en mycket erfaren tornerspelshäst. Flipper har också varit med i olika tv-inslag om riddare och tornerspel tillsammans med sin riddare. Flipper har en djävul bakom ena örat, men tre änglar bakom det andra, och kan upplevas som lite egensinnig men han trivs allra bäst inför publik. Det händer att man hittar honom i sin riddares tält, eller möjligen i köket letandes efter äpplen, morötter och kaffe.

Andreas Lejon

Andreas Lejon & Tinker

Andreas Lejon & Tinker

Motto
Man kan inte kämpa ihjäl en skugga; den dödar man med ljus
Favoritvapen
Svärd och stridsyxa


En av de yngre riddarna i laget, upplärd av Svarta Korpen. En riddare som aldrig är rädd för att skämta till det, men heller aldrig har långt till allvaret.

Andreas Lejons häst heter Peppe, är född 2006 och är en Tinker. En blivande stjärna på tornerspelsbanan, som gör framsteg varje gång de rider ut på banan. Han är en riktig charmknutte som älskar att få vissa upp sig och sin riddare.

Svarta Riddaren

Motto
Okänt
Favoritvapen
Okänt


Vår yngsta riddare, men visar redan stora framgångar och en oerhörd beslutsamhet att nå sina mål.
Funderar ännu över sina färger och vapen och har därför för närvarande valt att vara just Svarta Riddaren.

Karl Långe

Motto
Man kan alltid försöka
Favoritvapen
Stridsklubba

Karl är bördig från Enecopia, staden och handelsplatsen vid Mälaren. Ett brinnande intresse för historia och kultur, och en stark tro på allas lika värde gör Karl och hans stora springare till förkämpar för all orättvisa. Tillsammans dundrar de fram mot faran, men också till god mat, bus och kramar. Ett stort ekipage med stora hjärtan, alltid redo att lära sig något nytt om medeltiden och de ridderliga idealen som skapar en bra värld.

Karls häst Conquistador är född 2007 och är lika snäll som han är stor. ’Conny’ är, liksom sin riddare, ganska ny i den medeltida världen och väldigt ivrig att få lära sig allt spännande inom tornerspel.. Han kan också ses på en och annan hopp- och dressyrtävling, och på hösten så dundrar han fram på Hubertusjakten ute på djurgården i Stockholm.

Riddaren av Brattfors

Motto
Var precis så modig som du vågar
Symbol
Tjädern

Likt tjädern är Riddaren af Brattfors livskraftig, har mod större än dess storlek och trivs bäst i öppna barrskogar i tystnadens lugna vrå, men är inte sen att ”skära näbb” (tjäderns kampläte) närhelst en rival bjuder upp till kamp. Likt tjädern kan riddarens skönsång höras från trädens grenar, men väl på marken bjuder denne upp till dans mot sin motståndare. Riddaren af Brattfors kan misstas som ett lätt jaktbyte, men envishet och idogt försvar lönar sig.

Riddaren af Brattfors har ett stort hjärta och är en mycket ödmjuk riddare som ständigt är nyfiken på sina medmänniskor och aldrig vill sluta lära.

Riddaren Af Brattfors trogne springare vid namn Anna Isabelle är modig och klok. Hon härstammar från den inhemska rasen Nordsvensk med dess styrka, explosivitet och uthållighet. Till det har det adderats en gnutta varmt blod för att få fram smidighet och snabbhet. Om man tittar in i hennes ögon när hon dundrar fram med manen fladdrande i vinden, så ser man mod och glädje. Likt sin ryttare är hon av den åsikten att en av de största njutningarna i livet mat. Mycket mat. Var hälsad!