Nordic Knights barocka damer är en samling av välklädda och välbärgade damer från ca 1680 till 1720 som medelst en liten ”karusell” försöker avgöra vilken färg som är den vackraste färgen av dem alla. Det uppstod nämligen en liten diskussion vid aftonvarden dagen före, möjligen relaterad till Baron von Fikonfjärts spridda skurar av utdelad uppmärksamhet gentemot våra damer. Även Greve Russinprutt kan tänkas bära skuld till dispyten, då han sågs smyga runt utanför flera av damernas rum i förrgår natt.

Med stil, grace och oklanderliga behag rider damerna sina starka springare till publikens–och givetvis även sin egen–förnöjelse. Vilken dam kommer att hamna överst efter denna dags champagneflödande lustifikationer?

Madame Rouge (Cecilia Müller)

Madame Rouge försvarar den vackra röda färgen med sin blänkande springare från det under barocken nya spännande landet i väster – Amerika. Madame Rouge är perfektionist och vanligtvis träffsäker, men vid en miss kommer ett påklistrat leende fram som illa döljer det faktum att hon faktiskt irriterar sig rätt mycket på dessa små fadäser.

Madame Rouge vapendragare heter Skyward och är en varmblodstravare med amerikansk stam och ett brokigt förflutet. Sky är klassens pajas och hittar alltid på något bus, som att knycka mössor, hattar och handskar när man minst anar det. Han kan också tvärstanna vid huggstolpen för att knycka de äpplen som ligger där. Ibland kan man även se Madame Rouge tillsammans med Flipper, riddarhäst och korsning mellan arabiskt fullblod och nordsvensk brukshäst. Vi tror att det finns med en räv där någonstans också….

Madame Bleu (Carolina Pettersson)

Madame Bleu, fd Lavande, försvarar den ljuvligt blå färgen med sin stilfulla och taktfasta trotjänare från Friesland. Madame Bleu hette förut Madame Lavande men bytte plötsligt och hastigt namn när Monsieur Lavande mystiskt försvann under oklara omständigheter. De övriga damerna har inte velat fråga om Madames nya chateau som också dök upp i samband med Monsieur Lavandes försvinnande… Madame Lavande kunde inte bry sig mindre om huruvida hon träffar målen eller inte i karusellen, ty hon vet mycket väl att hon lätt som en fjäder övervinner samtliga andra damer när det gäller att fånga beundrarnas blickar.

Madame Lavandes stilfulla trotjänare heter Mellana och är till hälften Frieserhäst, hälften kallblodstravare. Hon är en dam som ständigt växer med sin uppgift – när inte något annat påkallar uppmärksamheten och det inte finns gott gräs i närheten förstås!

Madame Mauve (Sophie Ödman Filén)

Madame Mauve försvarar den iögonfallande lila (mauve) färgen tillsammans med sin hetlevrade orientaliska häst. Madame Mauve sitter stadigt och med högburet huvud, oavsett hur många av målen som träffas, och kan också plötsligt få för sig att lägga in en egen liten karusell i karusellen, så att säga.

Madame Mauves eleganta och möjligen något egensinniga häst heter La Luuna och är ett arabiskt fullblod med lika god härstamning och lika starka åsikter som sin Madame. När La Luuna är nådigt stämd kan hon visa upp de mest eleganta och fantastiska gångarter och form – om inte, ja då kan hon lika gärna snabbt avlägsna sig från karusellbanan i redopp (vilket är detsamma som baklängesgalopp).

Madame Marron (Ulrika Uhlander)

Madame Marron försvarar den jordnära färgen brun tillsammans med sitt kraftfulla muskedunder till häst. Madame Marron har en liten egenhet och det är att hon ibland råkar glömma bort banan, särskilt om en ung vacker yngling råkar finnas bland publiken. Då kan det tappas både en och två näsdukar också… eller så flirtar hon ohämmat med stallpojkarna. När hon väl lyckas bibehålla sitt fokus på den uppgift som står framför henne brukar det hela dock avlöpa väl med träffade mål.

Madame Marrons rutiga, starka häst heter Jasper och är en tinkerherre i sina absolut bästa år. Han har Skokloster slottspark som sin hemmabana och verkar tycka att en sådan här karusell livar upp ordentligt! Madame Marron kan också ses tillsammans med Jaspers efterträdare Spirit, som just håller på att lära sig sin företrädares hovspår.